Data analyseren met Kadenza

Heerenveen, 13-12-15, Cadenza, worldcup Schaatsen

Het gebruik van ‘smart data’ is nieuw binnen de schaatssport en kan volgens Erik Leene van Kadenza (the smart data company) een ware revolutie ontketenen: “Het is een kwestie van zoveel mogelijk data verzamelen bij de atleten. Hoe lang slapen ze? Wat eten ze? Hoeveel Watt trappen ze weg tijdens een warming-up? De ‘embedded scientist’ binnen Team Stressless, Wouter van der Ploeg, verzamelt die data in een slimme database om daar vervolgens samen met ons verbanden mee aan te tonen die zelfs de meest ervaren coaches niet hadden kunnen bedenken. Deze verbanden kunnen de leidraad gaan vormen richting Olympisch goud.”

Kadenza geeft ondernemingen zicht op informatie die zij nodig hebben om bedrijfsresultaten te verbeteren. Informatie die vanuit allerlei invalshoeken laat zien waar ze vandaag staan en hoe ze daar gekomen zijn. Het zo verworven inzicht kunnen zij inzetten om gefundeerde beslissingen te nemen en meer grip te krijgen op de toekomst. Meer informatie: www.kadenza.nl.

Met ‘smart data’ naar Olympisch goud!

Het Smart Skating platform is een samenwerkingsverband tussen Kadenza, imec en Team Stressless met als doel om ‘smart data’ als leidraad te gebruiken in de schaatssport.

partners

“Smart data als leidraad in de topsport” – Bart Veldkamp

62obd
1409

Bart Veldkamp:

“‘Smart data’ kan helpen bij de keuzes die de coaches en schaatsers moeten maken”

ERIK foto

Erik Leene (Kadenza):

“Verbanden aantonen die zelfs de meest ervaren coaches niet hadden kunnen bedenken.”

Semicon-Korea-2013-이그제큐티브-포럼-450mm-웨이퍼-전환-연사-Luc-Van-den-hove-imec

Luc van den Hove (imec):

“Helpen bij het vormgeven van de toekomst van de schaatssport.”

TIMS5396

Wouter van der Ploeg (Team Stressless):

“Innoveren binnen de schaatssport is een mooie uitdaging.”